• İzmit ve Yalova Şube Randevuları için Arayın      0 536 577 4342
  •   
  • Randevu Alın

Bizler depresyon kelimesini genellikle gündelik hayatımızda sıklıkla kulanırız. Birden fazla duygunun birleşmesiyle elimizde olmayan bir psikolojik ruh halini betimlemek için kullanılır.

Depresyonun belirli bir yaşı bulunmamaktadır genellikle her yaşta görülür. Majör depresyon(Büyük depresyon) belirli nöbetlerle gelen ve düzele bilme özelliğine sahiptir. toplumun bütün bölümünde görülebilir. ğiskolojisi bozulmuş bütün hastalarda da görülebilir. Ve bilimsel açıklamalara göre depresyon geçirenlerin oranı ise her 100 kadından 20 si ve her 100 erkekten 10 depresyon geçirdiği belirlenmiştir.

depresyona girmiş bir hasta dikkatini çeken özellikleri şunlardır. keder, umutsuzluk, karamsarlık, elem, duygularıyla daha önceden zevk aldığı ve ilgisini çeken oalyları artık ilgisini çekmez ve zevk almaz.

Depresyonun Nedenleri

Depresyona yol açan nedenler vardır ve bu nedenler aşağıda sıraladığımız gibidir;

1. Hormonsal bozukluklar
2. Kalıtımsal nedenler
3. Bazı organik nedenler
4. Biyokimsal değişikler
5. Psiko-sosyal olaylar
6. Tedavide kullanılan bir takım ilaçlar
7. sosyal ve kültürel nedenler
8. Ve bazı yaşanmış olaylar neden olabilmektedir.

Ve birden fazla insanın bu olayları birbirleriyle aynı şartlarda yaşamasına rağmen bir takım insanların depresyona girdiği ve geriye kalan insanların depresyona girmediği araştırılıp tartışılmıştır ancak henüz kesin bir sonuca varılmamıştır.

Biyolojik genetik insanın alt yapısında depresyona daha kolay girip girmeyeceğini belirtmektedir eğer bir insan ufakken bile piskolojisi bozulmaya başlamış ise o kişi yetişkin olduğu zaman da dışarıdaki en ufak olaylardan depresyona girebilir.